Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämnheten gick hem hos juryn

/

Team Gävle BBQ grillade hem en andraplats i SM-klassen i samband med grill- och BBQ-VM i Göteborg.
Lagkaptenen Staffan Rosvall förklarar silverreceptet:
– Vi höll en jämn kvalitet hela vägen.

Annons

Inför det stora evenemanget med grillentusiaster från hela världen hade Team Gävle BBQ minst en medaljplats i sikte.

Och tack vare en konstant hög nivå lyckades Staffan Rosvall, Henrik Gunnarsson och Fredrik Åhlström från Gävle samt Linus Isaksson från Enköping nå pallen i SM-klassen, som ingick i mästerskapet.

– Det känns väldigt roligt, det var jäkligt bra klass på tävlingen i år med höga kriterier och vi är väldigt nöjda, säger Staffan Rosvall.

Bland 14 svenska lag blev det ett SM-silver för kvartetten.

Grill- och BBQ-VM avgjordes i fem kategorier – lax, kyckling, ribs, bringa och grisbog. Kyckling och grisbog är Gävlelagets starkaste kort, men det var bringan som blev genidraget.

– Vi körde den mellan 16 och 17 timmar från lördagskvällen och sedan över natten. Vi hittade verkligen rätt och kom trea med den i SM-klassen, säger Staffan Rosvall.

Han förklarar sedan att lagets jämnhet föll juryn, som bestod av sex personer, i smaken.

– Vi höll en jämn kvalitet och fick till mörheten rakt igenom. Det är också det vi är bra på, säger Staffan Rosvall, som gladde sig mest åt att Team Gävle BBQ placerade sig före svenska grillandslaget.

Grillgrabbarna var dock aningen hetare och knep SM-guldet.

– Dom fick fyra poäng mer än oss totalt. Men eftersom dom inte ingick i VM-klassen blev vi det bästa svenska laget där.

VM-placeringen får Team Gävle BBQ dock vänta på.

– Presidenten för evenemanget har mycket att titta på för att komma fram till det slutgiltiga resultatet totalt sett i VM, någon gång under tisdagen eller onsdagen får vi beskedet. Vi räknar med en topp 20-placering i alla fall. Men redan nu är det klart att det engelska laget British Bulldog BBQ kommer att tilldelas VM-guldet, säger Staffan Rosvall, som till vardags arbetar som kock på Högbo Brukshotell.

Även nordiska mästerskapen ingick i evenemanget och inte heller där är placeringen fastställd.

– Det ser ut som att vi blir fyra eller femma där totalt.

Nästa år väntar nya utmaningar i form av SM och eventuellt EM.

– SM blir det definitivt, och kanske även EM om vi orkar, säger Staffan Rosvall och skrattar.

Blir det mycket grillande i sommar?

– Ja, det blir det. Vi vann en grill från Broil King förra året i SM och blev sponsrade med en till inför VM och den ena hamnade hemma hos mig.

LÄS OCKSÅ:

Staffan Rosvall inför grill- och BBQ-VM

Mer läsning

Annons