Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtin dömd till böter

/

Hockeyspelaren Andreas Jämtin får 40 dagsböter för den smäll han gav Brynäs sportchef Micke Sundlöv i Läkerol Arena i vintras. Jämtin har sagt att han bara knuffade Sundlöv, men det tror inte tingsrätten på.

Annons

Sundlöv fick ett blåmärke under ögat men inga andra skador. Tingsrätten bedömer det som förmildrande omständigheter för Jämtins del att Sundlöv stod i spelargången där han inte skulle stå, och att Sundlöv sade glåpord åt Jämtin


Rätten har också förståelse för att Jämtin, som var på väg ut efter ett matchstraff, var ur balans och kände sig provocerad. Men att slå till Sundlöv var att gå för långt, slår man fast i domen.


Att det var ett slag och inte en knuff i självförsvar som Jämtin hävdat framgår av flera vittnesmål som har sett smällen. Enligt Jämtin knuffade han undan Sundlöv för att freda sig mot honom. Men eftersom flera andra sett ett slag och inte en knuff talar det starkt för mot Jämtins uppgifter om nödvärn, heter det i domen.


Jämtin ska betala 40 dagsböter gånger 400 kronor, det vill säga 16 000 kronor i böter. Dessutom får han betala tillbaka 20 000 kronor till staten för advokatkostnaderna, på sammanlagt drygt 32 000 kronor.

Mer läsning

Annons