Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie från Gävle band brudbukett till Montazami

/
  • BINDER BLOMMOR BÄST. Jennie Wedin, florist från Gävle, kammade hem första pris vid en tävling i blomsterbinderi i Göteborg i söndags. Tävlingsuppgifterna var att binda en bukett till en trädgårdsfest samt en brudbukett tänkt för Hollywoodfrun Maria Montazami. Första pris var en platt-tv och värdecheckar till Liseberg. ”Tv:n ska min dotter få”, säger Jennie. Till den första tävlingsbuketten (t v) valde Jennie Wedin att arbeta med mikadopinnar, rosor, astrar, dahlior, kärleksört och hängamarantus. Guld, pärlor och tofsar (t h) fanns bland ingredienserna till Maria Montazamis brudbukett i Jennie Wedins tappning. Dessutom guldgula dahlior, vita rosor, gröna nejlikor och daggkåpa.

En vinnande brudbukett till Hollywoodfrun Maria Montazami innehåller guldgula dahlior, vita rosor, pärlor och – naturligtvis – små tofsar!

Jennie Wedin från Gävle fick första pris vid söndagens debutanttävling i blomsterbinderi på Liseberg i Göteborg.

– Nu är jag taggad att fortsätta tävla.

Annons

Jennie Wedin, 35, tog med sig jämnåriga floristkollegan Kajsa Engvall och åkte till den 17:e upplagan av tävlingen som arrangeras av Munkeröds floristutbildning.

Det gick bra för båda Gävletjejerna och Kajsa, som till vardags arbetar på Bleke Blommor i Haga- ström tog hem fjärdeplatsen bland de 40 deltagarna.

Två uppgifter ingick i tävlingen: att komponera en bukett till en trädgårdsfest samt att binda en brudbukett avsedd för Maria Montazami, känd från Svenska Hollywoodfruar i TV 3.

– Jag såg henne framför mig när jag gjorde buketten och satte några tofsar i den, för det gillar hon ju, säger Jennie, som tydligen lyckades bra med att fånga tv-stjärnans personlighet, trots att hon inte sett seriens alla avsnitt.

Vid tävlingen bedömdes idé, komposition, färg, form och teknik.

Högsta poäng

Jennie, vars buketter fick högsta sammanlagda poäng av tävlingsdomarna, har arbetat som florist i Sandviken och Gävle sedan 1994, då hon gick ut från floristutbildningen vid Nordviksskolan i Ångermanland.

Att hon trots lång erfarenhet kunde delta i debutanttävlingen beror på att hon inte tävlat så mycket tidigare, men efter framgången blir det nog ändring på det.

Sedan i våras är Jennie anställd vid Lisas blommor i gallerian Nian. Hon älskar sitt arbete och har aldrig ångrat yrkesvalet.

– Det är så härligt och inspirerande att jobba med levande material och väldigt kul med kundkontakterna. Som florist får man följa livets alla skeden och blommor är ju något som alla har en relation till.

Mer läsning

Annons