Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben räddade på Mekaniska

Konkursdrabbade verkstaden MMM Mekaniska har fått nya ägare.

Större delen av de anställda får därmed behålla sina jobb.

Annons

Det var i december som verkstaden försattes i konkurs på egen begäran. Då drogs firman med dålig ekonomi och skatteskulder på 1,7 miljoner kronor.

Nu har nybildade bolaget Viksjö projekt invest köpt firman. Enligt konkursförvaltaren och anställda så ska de driva vidare rörelsen som tidigare.

Arbetarbladet lyckades inte nå ägarna på onsdagen, men enligt ekonomichefen vid MMM Mekaniska, Torbjörn Olsson, har ägarna avtal färdiga med flera kunder. Tolv av de tidigare 17 anställda har fått komma tillbaka.

– Ägarna räknar med lönsamhet på längre sikt, berättar han.

Företaget som håller till på Atlasgatan, intill Byggmax, tillverkar och svetsar bland annat höga radiomaster. De utför även reparationer.

Claes Wallenborg, vid Abersten Advokatfirma, var konkursförvaltare. Enligt honom var det inte många som ville ta över rörelsen.

– Det var flera som vill köpa delar, men jag ville ha någon som tog över alltihop. Fordringsägarna är nöjda, berättar han.

MMM Mekaniska drabbades även av konkurs för sju år sedan – liksom denna gång levde firman då upp på nytt i bantat skick.

Mer läsning

Annons