Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauer flyttar till Teknikparken

Ett nybygge som ska rymma friskolan John Bauers teknikutbildning planeras i Teknikparken i Kungsbäck i Gävle.

Annons

– Det är ett alternativ, säger Göran Larsson, rektor för John Bauers gymnasieskola i Gävle.

I dag har John Bauer lokaler i industriområdet Sörby urfjäll. Det har dock ifrågasatts, bland annat i förslaget till ny översiktsplan, om det är lämpligt att skolan ligger i ett industriområde.

John Bauer har ett hyreskontrakt med kommunens fastighetsbolag Gavlefastigheter, som sträcker sig till 2011 och ett tillstånd att bedriva skola i lokalerna som sträcker sig till kommande årsskifte.

– Om vi inte får permanent fortsatt tillstånd att driva skola i de nuvarande lokalerna är Teknikparken ett väldigt intressant alternativ, säger Göran Larsson.

Han konstaterar också att möjligheterna att växa på Sörby urfjäll är begränsade. I dag har John Bauer cirka 450 elever fördelade på fyra gymnasieprogram. Till hösten startas ett frisörprogram och antalet elever väntas öka till 530.

– Det börjar bli trångt, säger Göran Larsson.

Gävle Evenemangspark AB, dotterbolag till Gästrike Invest, har fått en förfrågan om bolaget kan ordna nya lokaler.

Därför har Gävle Evenemangspark förhandlat fram ett avtal om att köpa en markbit i Teknikparken av kommunen för en köpeskilling på 3,5 miljoner kronor. Affären förutsätter att skolbygget, som skulle ligga vid Nobelvägen, sätts igång senast i april 2010. Annars går köpet tillbaka.

Om bygget blir av så flyttar John Bauer hela sin skolverksamhet från Sörby urfjäll till Teknikparken.

Gävle Evenemangspark har tidigare byggt skollokaler för friskolan Prolympia, lokaler som numera ägs av börsnoterade Fast Partner. Bolaget ska också i höst bygga en mindre komplementbyggnad för Prolympias räkning och planerar för en ny idrottsarena vid Sätraåsen.

Mer läsning

Annons