Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauers placering får kritik

Gästrike räddningstjänst ser stora risker med att placera en skola i ett industriområde och det är därför osäkert om John Bauer får behålla sina lokaler i Sörby Urfjäll.
Gymnasiets nuvarande tillstånd ska snart omförhandlas.

Annons

John Bauer-gymnasiet som ligger i industriområdet på Sörby Urfjäll har flera stora företag som grannar. Ypperligt, anser rektorn Göran Larsson eftersom det möjliggör en intim kontakt med arbetslivet.

– Det passar oss perfekt! Vi är mitt i verkligheten och det gör oss mer av en arbetsplats än en skola, säger han.

Räddningstjänsten är dock inte lika överförtjust över placeringen. Skolans tillstånd räcker bara fram till höstterminen 2011 och ska därefter förnyas – en prövningsprocess som nu påbörjats.

I ett remissvar till bygg- och miljökontoret uttrycker Gästrike räddningstjänst att det är olyckligt att etablera en skola på ett industriområde.

Anledningen är förhöjda risker pågrund av de farliga och tunga transporter som trafikerar området. De påpekar också att byggnaderna är uppförda som industri samt att hänsyn även måste tas till framtida etableringar i området.

För två år sedan blev en 17-årig pojke påkörd utanför John Bauer-gymnasiet, på väg till bussen efter skoldagens slut. Men skolans rektor ser inte att den tunga trafiken längre ställer till några problem.

– Det är klart att trafiksituationen kan diskuteras, men jag tror inte att den är bättre runt Vasaskolan. Sedan olyckan har vi också gjort en rad åtgärder, bland annat har busshållplatsen flyttats, säger Göran Larsson.

Mer läsning

Annons