Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel både dag och kväll

/
  • firade. Christina Dahlenlund, Rose-Marie Hedström, Inger Larsson, Camilla Eriksson och Eva Eriksson kallar sig för ”Trygghetslarmet”, som alltså är en del av personalen i Gävles omvårdnadsförvaltning. För flera av dem var det första gången de såg en damhockeymatch. ”Det snabbaste vi varit med om, för det är ju nästan inga avblåsningar. Det var lite kyligt i hallen, men nu känns det varmare”, konstaterar de i den mysiga krogsoffan.
  • Inte mindre än 50 av gästerna kom från ”Klubb omvårdnad”, som är en personalklubb inom Gävle kommun. Sophie Olsson och Ann Christin Wahlström tog en paus utanför O’Learys i väntan på hockeydamernas ankomst. Det kunde behövas lite frisk luft med tanke på trängseln bland supportrarna inne på O’Learys.
  • Eva Lundgren och Inga-Lill Ottosson, närmast kameran, och Sofie Eriksson och Erika Joof Forsgren är samtliga sjuksköterskor i Gävle och givetvis Brynäsfans. Segerfirandet bör hålla i sig till i morgon bitti, bedömer Eva förväntansfullt.Foto: Lars Wigert
  • ”En grym match och ett jätteroligt arrangemang”, var det samlade omdömet vid det här supporterbordet på O’Learys. Från vänster syns Anders Odén, Mattias Porttinen, Ida Jansson, Linus Törnhult och längst bort Ingrid Carlsson. Mitt emot henne sitter Stefan Carlsson, därefter André Pousette, Marcus Forslund och slutligen närmast kameran igen, Daniel Swanbeck.Foto: Lars Wigert

När Brynäs hockeydamer äntrade O’Learys på lördagskvällen möttes de av jubel och applåder.

Damhockeykvällen hade lockat 300 fans som hade all anledning att fira lagets 6–2-seger mot Linköping.

Annons

Nyduschade, röda om kinderna (oklart om matchen eller ovationerna inne på O’Learys var orsaken) skred kvällens självklara hjältar in i en lång rad mellan matborden och de stående supportrarna. Festen kunde börja på allvar.

Mer läsning

Annons