Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaj Annebrant har avlidit

/

Annons

Kaj Annebrant, mångårig medarbetare i Gefle Dagblad och därefter flitig skribent på de gemensamma sportsidorna i Gefle Dagblad och Arbetarbladet, har avlidit, 82 år gammal.

Plötsligt är han borta.

Jag tänker – vad ska vi fylla sidorna med nu? I morgon? Och nästa dag?

Han som alltid ringde, mejlade och berättade att han hade skrivit den där texten om skidskytte, om långlöpning, om längdåkning och alla andra sporter som han höll reda på.

För Kaj Annebrant var överallt. Samtidigt.

Han skrev och skrev och skrev och hade en ihärdighet, en uthållighet och en vilja att publicera sig som slår de flesta journalister och är egenskaper som jag alltid har beundrat honom för.

Det finns säkert inte en ung skidåkare i Gästrikland på 80- eller 90-talet som Kaj Annebrant inte intervjuat och tagit bild på. Och han hängde på och följde med när karriärerna tog fart.

Och han inte bara skrev på sportsidorna – han skrev böcker också. Om SAIK, om Jernvallen, om kända och bortglömda idrottsmän och idrottsöden och mycket om Sandviken och självklart en om Karl Fredrik Göransson. Jag har alla dessa, signerade och på en egen hylla.

Hur orkade han? Var fick han energin ifrån? Alla dessa uppslag och inslag och kontakter.

Jag frågade aldrig. Jag var bara glad att han skrev och skickade in sina texter som vi kunde fila lite grann på och så kunde de bli sexspaltare – för det fanns alltid guldkorn därinne bland orden som flödade.

Kaj Annebrant var in i det sista ventilen in på sportsidorna för den lokala idrotten i alla dess former.

En journalistpenna har brutits av. Ytterligare en.

Vassa eller trubbiga, svartvita eller färgstarka, flitiga eller försiktiga.

Jag blir alltid lika ledsen när det sker.

Men jag är också glad över att få ha arbetat tillsammans med Kaj Annebrant.

Mer läsning

Annons