Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd kriminell bar på 43 patroner

/

När polisen kroppsvisiterade en 27-årig Gävlebo hade han 43 patroner på sig.
Mannen är tidigare dömd för flera brott – och pekades under en tid ut som ledare för en gruppering i Gävle som kallade sig Elite legion.

Annons

Det var i mars tidigare i år som polisen skulle hämta 27-åringen i hans bostad i Gävle. Men då han uppträdde stressat och nervöst bestämde sig poliserna med anledning av 27-åringens bakgrund för att kroppsvisitera honom. I hans jackficka hittades då 43 stycken patroner.

Polisen gjorde husrannsakan i bostaden men hittade inget vapen.

27-åringen åtalas nu vid Gävle tingsrätt misstänkt för brott mot vapenlagen. Han erkänner brottet men säger i förhör att han har patronerna för prydnad. Att patronerna hittades i hans ficka var på grund av att han fått panik och stoppat dem där när han såg polisen.

27-åringen har tidigare avtjänat flera fängelsestraff och pekades 2012 ut som ledare för en gruppering i Gävle som kallade sig Elite legion. De hade viss koppling till mc-kriminella Outlaws, men polisen tonade ned Elite legions betydelse. Däremot dömdes 27-åringen samma år till fängelse för att ha misshandlat och hotat en annan medlem i grupperingen.

Förutom brott mot vapenlagen åtalas 27-åringen även för två fall av narkotikabrott, olovlig körning, ofredande och misshandel. Det sistnämnda efter att ha tagit tag i en kvinnas bröst och vridit om. Kvinnan åtalas i samma mål för att ha misshandlat och ofredat 27-åringen.

LÄS OCKSÅ:

Elite legions ledare dömd till fängelse

Mer läsning

Annons