Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisar minglade på slottet

/
  • MINGEL PÅ SLOTTET. Representanter från näringslivet, ideella organisationer, myndigheter, kommuner, friluftslivet och kulturprofiler från Gävleborgs län bjöds på buffé, bubbel och körsång av Gefle drängar.
  • VÄRLDENS BÄSTA JOBB. Landshövdingens sekreterare Susanne Åkerlind och maken Stefan Åkerlind, tidigare SAIK-spelare och tränare, deltog också i festligheterna. ”Det har varit mycket att göra inför mottagningen med inbjudningar och annat. Jag har världens bästa jobb. Jag sköter landshövdingens almanacka, de första två månaderna i år är fullbokade och hon har redan fått flera förfrågningar till hösten”.
  • ÖVERTALNINGSKAMPANJ. Brita Planck, ideell arrangör av kulturkvällarna på Engeltofta och skådespelaren Rolf Lassgård satt lite avskilt och pratade. ”Jag har försökt i flera år att få med honom på någon av kulturkvällarna men hittills har jag inte lyckats. Han är svårövertalad”, säger Brita Planck.
  • POLITIKER. Riksdagsledamoten Sinikka Bohlin,s, och Gävles kommunalråd Carina Blank,s, hamnade bredvid varandra i vimlet.”Landshövdingen är en nyckelperson när det gäller att driva på utvecklingsfrågor i länet”, säger Carina Blank.
  • Ida Masser, tre månader, tog igen sig på soffan en stund efter att ha lyssnat på pappa Patrick som sjunger  i Gefle drängar

I går var det mingel på Gävle slott. Drygt 160 gäster från hela länet var inbjudna till trettondagsmottagning hos landshövdingen Barbro Holmberg.

Annons

Politiker, företagare, kulturpersonligheter, sportprofiler och andra kända länsbor minglade i går på Gävle slott. Men nej, landshövdingens världsberömda svärson, Tiger Woods, var inte där. Landshövdingen Barbro Holmberg hade däremot firat jul och nyår i Los Angeles.

– Alla mina barn var samlade och mitt lilla barnbarn. Det har varit jätteskönt men nu är jag lite jetlag, jag kom hem natten till söndagen.

Hon berättar att hon har massor av förväntningar på det nya året.

– Hälsingegårdarna ska bli förklarat världsarv under 2009. Vi har landets sjätte bästa tillväxtindustri. Många blir förvånade när jag berättar det men Dagens Industri har utsett de snabbast växande företagen i landet, så kallade gasellföretag. I vårt län finns 52 gasellföretag, ett av dem är Mackmyra whisky.

Gävles kulturella eldsjäl Brita Planck satt och pratade med skådespelaren Rolf Lassgård.

– Jag försöker övertala honom att vara med på någon av kulturkvällarna i Engeltofta. Jag har försökt i flera år och jag har sagt att han får göra precis vad han vill.

Rolf Lassgård bekräftar att övertalningsförsöken har varit många.

– Jag är positiv till kulturkvällarna, det har jag varit hela tiden men det är lite svårt för mig på somrarna eftersom jag sällan är hemma i Gävle då. Vi tillbringar mycket tid i sommarhuset i Skåne och det är ofta filminspelningar på sommaren.

Mer läsning

Annons