Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känslosam kamp för sin älskade vaktmästare

/
  • Vaktmästaren Alf Nyström blev överväldigad över elevernas stöd och kunde inte hålla tillbaka tårarna. I famnen har han barnbarnet Emilia Jonsson, 2,5 år.
  • Cirka 150 elever demonstrerade för att få behålla sin omtyckta vaktmästare Alf Nyström.
Foto: Håkan Selén
  • Line Nielsen är en av eleverna som tagit initiativ till manifestationen. Om de inte kan få skolledningen att behålla Alf Nyström på skolan vill de i alla fall stötta honom.
  • Erika Hansson hängde upp plakat till stöd för vaktmästar-Affe.
  • Vaktmästaren Alf Nyström blev överväldigad över elevernas stöd och kunde inte hålla tillbaka tårarna. I famnen har han barnbarnet Emilia Jonsson, 2,5 år.
  • Eleverna kramade om sin älskade vaktmästare Alf

Kamprop, kramar och tårar.
Det blev en känslosam manifestation när Vasaeleverna i går demonstrerade för att få behålla sin älskade vaktmästare ”Affe”.
– Tack! Ni finns i mitt hjärta allihopa, sade en mycket rörd Alf Nyström.

Annons

Alf ”Affe” Nyström har vikarierat som vaktmästare på Vasaskolan i fem år. Men när man ser honom tillsammans med skolans elever förstår man att han varit mycket mer.
En vuxen som ser dem, som bryr sig och som finns till hand.
– Han pratar med alla och undrar alltid hur man mår, säger Louise Larsson
– Han fixar allt och är jättetrevlig, konstaterar Line Nielsen.

I går genomförde eleverna en manifestation för att stötta ”Affe” som fått beskedet att han inte får fortsätta på skolan. Klockan 12 lämnade de sina lektioner och samlades på skolgården med plakat och banderoller.
Sedan gick de i ett improviserat demonstrationståg ut på stan skanderande ”Vi vill ha Affe kvar!”.Väl tillbaka på Vasaskolans skolgård upptäckte någon att huvudpersonen var i närheten och tåget med 150 elever rusade över Staketgatan till Alf ”Affe” Nyström.
Rena kramkalaset utbröt och när eleverna skanderade ”Alla som älskar Affe klappar nu!” och sjöng ”All we are saying, give Affe a chance” kunde varken han eller eleverna hålla tillbaka tårarna.
– En sådan här upplevelse är det inte många som får vara med om, konstaterade Alf och torkade sig om ögonen.

Han tackade för stödet och förklarade hur mycket eleverna betydde för honom.
– Jag älskar er!
– Vi älskar dig! svarade de i kör.Alf Nyströms filosofi är att han som vaktmästare ska ge service till lärare och elever – men inte bara med praktiska saker. Som vuxen på skolan är det även viktigt att fungera som förebild och ge stöd och trygghet.
– Vi pratar om mycket, även sådant som är personligt.


Han har inte heller gett upp hoppet om att han trots allt ska få vara kvar.
– Jag hoppas verkligen att man kan lösa det här på något vis. Inte så mycket för min skull som för eleverna.
Skolans rektor Hans Hultin säger dock att manifestationen inte förändrar någonting. En omorganisation gör att man har övertalig personal och då är det Alf som är vikarie som får gå.

Mer läsning

Annons