Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kasta ut på discgolfbanan

/
  • PRECISION. Det gäller att sikta rätt för att undvika vattenhinder på discgolfbanan vid Stora Vall, något som kan vara nog så klurigt för amatörer.
  • MÄSTARE. Markus Källström från Gefle Frisbee Disc Club är flerfaldig guldmedaljör i SM i discgolf.
  • GRUNDKIT. En driver, en midrange och en putter hör till grundutrustningen för en discgolfare.
  • MÅLET. När det rasslar till i discgolfkorgen är rundan klar.

Jag har absolut inte någon exceptionell kastarm och är knappast heller någon golftalang att tala om. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka att discgolfbanan i och runt parkområdet vid Stora Vall är något av det bästa som finns i Gävle.

Annons

Den bjuder, om ni ursäktar klyschorna, motion, frisk luft, social samvaro, tävlingsinslag och naturupplevelse i ett. Dessutom är det helt gratis för vem som helst som har en frisbee gjord för ändamålet att gå den vackra och varierade banan som ska vara en av de bästa i Sverige.

Banan börjar vid Teknikparken och fortsätter sedan ned i en djungelliknande ravin längs med Kungsbäcken. Här får man passa sig så att man inte hamnar i vattnet. Efter två strapatsfyllda hål kommer man in i parkområdet runt herrgården och går runt bland äppelträden och de förbipasserande motionärerna på Hälsans stig. Sedan ger man sig in på tallbeväxt skogsmark innan det är dags för vidsträckta gräsytor och återigen vatten, både i form av Gavleån och dammarna nedanför Regementsvägen.

Vid det här laget har vi amatörer redan hunnit blöta ned frisbeen ett par gånger och prickat ett otal trädstammar. Men förhoppningsvis klarar vi ändå att bortse från det och kan njuta av hur banbyggarna har lyckats väva in de arton hålen i landskapets naturliga skiftningar.

Nu ska ett företag som är viktigt för Gävle få bygga sitt nya huvudkontor invid Stora Vall. Jag hoppas att nytta och nöje kan förenas i en lyckad symbios så att discgolfbanan och det vackra parkområdet kan vara kvar även i framtiden.

Mer läsning

Annons