Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastets skola stängs - montessori kan bli kvar

I sommar stängs Kastets skola för gott. En enig barn- och ungdomsnämnd har fattat beslutet, men öppnar för möjligheten att flytta montessoriverksamheten till någon annan skola i Bomhus.

Annons

Elevantalet har de senaste åren sjunkit på Kastets montessoriskola i Bomhus. Nedläggningsrykten, osäkerhet och elevminskningen i sig kan ha gjort att föräldrar tvekat till att låta sina barn gå på Kastet.

Med 26 elever på sex årskullar tycker politikerna att gränsen är nådd.

Med så få elever blir möjligheterna små att driva en kvalitativ verksamhet utifrån alla lagkrav, står det i beslutet.

Barn- och ungdomsförvaltningen har gjort en enkät bland föräldrar till barn på Gävles montessoriförskolor och -skolor. En slutsats är att efterfrågan på den pedagogiska inriktningen inte är särskilt stor. En relativt stor del av föräldrarna har valt skolan mer för närheten till hemmet än för pedagogiken.

Förra onsdagen fick föräldrar och lärare på Kastet Montessori lägga fram sina synpunkter för några skolpolitiker. De är ledsna över att skolan ska läggas ned och vill hitta en fortsättning.

– Rektorn i Bomhus ska nu undersöka om det finns underlag för ett montessorispår på någon av skolorna i Bomhus, säger Åsa Wiklund Lång, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Mer läsning

Annons