Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD vill ha gratisfamiljerådgivning

Ge alla nyblivna föräldrar ett gratisbesök hos familjerådgivningen. Det skriver Kristdemokraterna i en motion till Gävle kommun.
– Vi vill att familjerna ska få alla möjligheter att hålla ihop för många gör inte det i dag, säger partiets lokala ordförande Lili André.

Annons

Kristdemokraterna utgår ifrån att en trygg och kärleksfull familj skapar de bästa förutsättningarna för barn att utvecklas positivt när partiet föreslår att alla nyblivna föräldrar ska få en gratischeck till familjerådgivningen.

Att ha ett samtal om familjeliv och föräldraskap behöver inte vara föranlett av att man har något problem, tycker partiet.

– Det handlar om samtal och support från en professionell person. Vi tror att det här kan göra det mer naturligt att gå på familjerådgivning, säger Lili André.

Hur mycket förslaget skulle kosta kommunen om det genomförs har man inte räknat på, men Lili André tycker att det kan vara värt att testa under ett år för att sedan utvärdera. ”Flera miljoner” tror hon inte att det skulle handla om.

– I dag är det många familjer som inte håller. Vi tror att det här kan vara ett steg att få fler att orka, säger hon.

Mer läsning

Annons