Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinnevik gör förlust på 13 miljarder

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en förlust efter finansnetto på 13 120 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 52 miljoner kronor motsvarande period 2007.


Den viktigaste orsaken är att värdet på Kinneviks aktier rasat med 29 procent sedan halvårsskiftet.

Annons

Torun Litzén, Kinneviks informationschef, menar att det är ”en förlust på papper”. Resultatet kan snabbt förbättras igen när börskurserna vänder uppåt.

– Vi fortsätter att jobba aktivt med våra bolag och ser till att de är konkurrenskraftiga och har starka finanser. Det gäller både i Korsnäs och i de noterade bolagen, säger hon.

När marknaden viker handlar det främst om att skära i kostnaderna. Det aviserade sparprogrammet i Korsnäs är en del.

Telefonibolagen Millicom och Tele 2 fortsätter växa, räknat i antalet abonnenter – i Millicom med över 50 procent sedan i fjol.

– Ja, Millicom har dragit ned sina investeringar. Det gäller att vara flexibel och gasa och bromsa på rätt ställen. Om tillväxten dämpas kraftigt faller ju investeringarna också.

Torun Litzén vill inte säga vad sparprogrammet i Korsnäs ska ge. Under det senaste året har Korsnäs rörelsemarginal minskat från 18 till 12 procent.

– Vi är inte nöjda. Vi vill ha en högre marginal, säger hon.

Kinnevik är storägare i bland andra Millicom, Tele 2, MTG, Metro och Transcom. Helägda Korsnäs står, enligt börsanalytiker, för cirka en fjärdedel av värdet i Kinnevik.

Mer läsning

Annons