Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell & Company tar över efter Blå i Gävle centrum

Kjell & Company öppnar ny butik i centrala Gävle i början av nästa år. Butiken tar över lokalerna som blev lediga när klädbutiken Blå slog igen.
– Det är trevligt att vi kan fylla upp tomma lokaler och det här är ju ett efterfrågat märke, säger Petra Ederborg, centrumledare i Gävle centrumsamverkan.

Annons

Kjell & Company är en växande kedja som säljer tillbehör till hemelektronik . Företaget har i dag närmare 90 butiker på 45 orter i Sverige och sju butiker i Norge.

Sedan tidigare har företaget en butik i Valbo köpcentrum.

I fjol blev norska FSN Capital majoritetsägare och i samband med det deklarerade företaget att man siktar på drygt 100 butiker i Sverige och etablering i Norge.

FSN Capital äger 75 procent och familjen Dahnelius som startade bolaget 1988, äger 25 procent i bolaget. Kjell & Company har i dag närmare 800 anställda.

Mikael Dahnelius, vice vd i Kjell & Company och ansvarig för etableringsfrågor, berättar att företaget under senaste tiden letat lämpliga lokaler i centrala Gävle.

– Nu tycker vi att vi hittat rätt, säger han.

Butiken kommer att öppna i februari eller mars, meddelar han.

Petra Ederborg konstaterar att det är ett "föränderligt flöde" i stadskärnorna i dag. Trenden är mat, kaféer och upplevelser där också frisörsalonger ingår.

– Jag tror vi får vara öppna för större blandning av verksamheter framöver, säger hon.

Mer läsning

Annons