Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Håkan Hemlin får fängelse

/

Artisten Håkan Hemlin från duon Nordman ska avtjäna ett fängelsestraff på en månad efter att ha misskött sina kontakter med frivården. Det står klart efter att Högsta domstolen meddelat att de inte tänker ta upp fallet.

Annons

LÄS OCKSÅ: Håkan Hemlin smet från straff - jagas av polis

I oktober förra året dömdes den välkända artisten från Gävle för skattebrott då han i sin deklaration ska ha smusslat undan 300 000 kronor. Håkan Hemlin struntade dock i sitt straff på 50 timmars samhällstjänst.

Han dömdes då både i tingsrätten och hovrätten till en månads fängelse för att han inte skött sina kontakter med frivården. Enligt artisten själv ska han ha glömt bort mötena och varit bortrest.

LÄS OCKSÅ: Hemlin: "Det är ett missförstånd"

Han hävdade också att han inte fått några papper från polisen om begäran att hans samhällstjänst skulle omvandlas till ett fängelsestraff.

– Det hände precis när jag skulle flytta och separera från min dåvarande flickvän. Hon slängde alla papper, min post hamnade nog i soporna, sa Håkan Hemlin till Arbetarbladet i april.

Artistens exsambo menade dock att Håkan Hemlin ljög och att hon tagit bilder av breven och skickat till honom.

LÄS OCKSÅ: Nordmans exsambo slår tillbaka mot anklagelserna

Artisten valde att överklaga fängelsedomen till Högsta domstolen som nu har beslutat att inte bevilja något prövningstillstånd för fallet. Enligt Högsta domstolen finns det inte några synnerliga skäl för att fallet ska tas upp.

Den tidigare domen står därför fast och artisten känd från duon Nordman får därför avtjäna ett fängelsestraff på en månad.

LÄS OCKSÅ: Håkan Hemlin dömd till fängelse

LÄS OCKSÅ: Hovrätten ändrar inte Håkan Hemlins straff

LÄS OCKSÅ: Nytt fängelsehot mot Håkan Hemlin

LÄS OCKSÅ: Håkan Hemlin lättad att slippa fängelse

Mer läsning

Annons