Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbdirektören nekade: Jag blottade mig inte

/
  • åtalad. Bosse Andersson, klubbdirektör i Djurgårdens IF, stod i går inför rätta åtalad för sexbrott. ”Den här händelsen har givetvis skadat fotbollen. Men i dag är jag här som privatperson, och jag är här för att berätta sanningen”, sade en sammanbiten klubbdirektör i en spontan presskonferens utanför Gävle tingsrätt.

Häktesvakten missuppfattade situationen. Det hävdade en sammanbiten Bosse Andersson, klubbdirektör i Djurgårdens IF när han i går stod inför rätta i Gävle. Det var inte för att blotta sig för henne som han låg naken i fyllecellen med handen på könsorganet.

Annons

Händelsen inträffade i slutet av januari i häktet i polishuset i Gävle. Bosse Andersson hade gripits enligt lagen om berusade personer, LOB, efter en våt svensexa på Heartbreak i Gävle. Han var en av flera i sällskapet som vakterna körde ut. Utanför grep polisen Andersson som bedömde honom som så stökig och våldsam att man sprayade honom med pepparspray.

Handen runt könsorganet

 I Gävle tingsrätt berättade i går häktesvakten om hur hon upplevde det som att Andersson hade en ”dålig attityd” redan när hon skrev in honom i häktet. Han skröt om att han varit polis, att han varit på fest med kändisar i Gävle och hur mycket notan på Heartbreak gått på.

En stund senare ropade Andersson, enligt häktesvakten, flera gånger efter henne från cellen. ”Kom och titta på mig, jag vet att du måste kontrollera mig”, ska han ha sagt.

När hon öppnade luckan till cellen såg hon honom ligga halvnaken, bredbent på rygg i en konstig ställning med handen runt könsorganet. För henne stod det helt klart att syftet var att kränka henne. Följden blev att Andersson anmäldes och åtalades för sexuellt ofredande.

Svårt att hitta ord

 Själv hade Andersson i går andra förklaringar till vad häktesvakten sett.

– Jag hade panik efter pepparsprayen, och slet av mig kläderna för att jag kände att jag behövde luft, berättade han.

Att han hade handen på snoppen var för att skyla sig lite, när luckan plötsligt öppnades, hävdade han.

Dessutom brukar han sova utan kläder när han är hemma, så det var kanske även därför som han klädde av sig när han la sig på britsen, la han till.

Bosse Andersson är en känd före detta fotbollsspelare som numera som klubbdirektör är en av de ledande profilerna i Djurgårdens IF.

I går höll han en kort, spontan och improviserad presskonferens utanför Gävle tingsrätt, tillsammans med sin advokat. Han var pressad och hade ibland svårt att hitta ord.

– Den här händelsen har givetvis skadat fotbollen. Men i dag är jag här som privatperson, och jag är här för att berätta sanningen, sade han.

Mer läsning

Annons