Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knallarna vill ha tillbaka Cityfesten

/
  • En del knallar var inte nöjda med försäljningen och gav sig av redan på lördagen.

Sommaryran drog inte så mycket folk som arrangören hade räknat med medan countryfestivalen i Furuvik lockade många besökare.

– Första året får man räkna med förlust av ett sådan här arrangemang, säger Krister Ederth medarrangör av sommaryran.

Annons

Gävles allra första sommaryra vid Läkerol Arena startade i torsdags och avslutades i går. Arrangörerna hade hoppats att marknad, karuseller, serveringstält och artister skulle locka 10 000 besökare per dag till Sätra.

– Det blev inte riktigt så många men vi har kanske haft totalt 30 000 besökare. Folk vill inte gå på marknad när det är varmt och soligt, då åker de hellre och badar. Vi trodde faktiskt att det skulle vara större publik på dagarna men familjerna kom hit på kvällarna och svalkade sig i stället. De första tre kvällarna var det mycket folk, säger Krister Ederth medarrangör av Gävle sommaryra.

På söndagen var det få besökare.

– Gävleborna är kanske vana vid att det inte brukar vara någon cityfest på söndagen.

Men Krister Ederth vill inte sträcka sig så långt som att kalla evenemanget ett fiasko.

– Första året får man räkna med förlust av ett sådan här arrangemang. Vi är jättenöjda och tycker att vi har gjort ett bra jobb. Restaurangen har haft det bästa året. En del knallar var däremot inte nöjda med försäljningen och gav sig av redan på lördagen, alla hade inte varor som passade i den 30-gradiga värmen.

– Vi ska göra en utvärdering först.

– Det är ett önskemål från knallarna. I år gick det inte för Stortorget är uppgrävt och kommunen verkar inte vilja ha fler cityfester. Vi får se.

I Furuviksparken har krutröken lagt sig och vd Tom Widorson är mycket nöjd med årets countryfestival, den 28:e i ordningen.

– Vi hade 16 000 besökare, lika många som förra året. Mest besökare hade vi på fredagen när Jill Johnson uppträdde. Vi hade ett fantastiskt väder. Det har varit så skönt att slippa oroa sig för om det ska bli något regn.

Enligt Widorson skötte sig alla cowboys exemplariskt.

– Inget tjafs alls, det var en överförfriskad person som fick lämna parken i lördags men det var allt.

I år hade countryfestivalen flyttats fram från vecka 31 till vecka 32.

– Det var ett bra drag för vecka 31 hade vi fortfarande full rull på campingen, utan country.

– Den här veckan som vi normalt går ned hade vi också fullt på campingen tack vare countryn, så vecka 32 låser vi fast för countryn.

Mer läsning

Annons