Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knark i polischefens hem

/

Polisen hittade både narkotika och stöldgods hemma hos den höga chefen vid Gävleborgspolisen och hennes sambo. Han sitter häktad på Åland misstänkt för grovt narkotikabrott. Hon är inte misstänkt för något brott.

– I nuläget har vi inte funnit någon anledning att misstänka fler än de som har häktats, säger Lisa Sannevik, pressinformatör hos Uppsalapolisen.

Annons

Arbetarbladet berättade på torsdagen att polisen gjort husrannsakan i parets bostad i Gästrikland, efter Ålandspolisens narkotikatillslag. Även hos en misstänkt från Norduppland gjordes husrannsakan.

Förhållandet mellan en hög chef inom Gävleborgspolisen och en av de misstänkta gör att hela den svenska delen av polisutredningen har placerats hos Uppsalapolisen.

Därifrån bekräftades under torsdagen att husrannsakningarna i Sverige har stärkt brottsmisstankarna.

– Vi har hittat både narkotika och misstänkt stöldgods på alla platser där vi har gjort husrannsakan, säger Lisa Sannevik.

Det innebär att det fanns narkotika i polischefens hem. Trots det gäller brottsmisstankarna bara den häktade sambon.

Den tunga delen av utredningen sköts av polisen på Åland. Enligt kriminalinspektör Teijo Ristola var läget i utredningen på torsdagen oförändrat.

– Vi har inga fler brottsmisstänkta nu än de som sitter häktade, säger han.

53-åringen från Gästrikland dömdes 2004 till fängelse efter en uppmärksammad stöldturné i Gästrikland. När han greps hittade polisen två fulla skåpbilar med värdefullt stöldgods. Hans medbrottsling var en man från Norduppland som han då var övervakare för.

Den misstänkte medbrottslingen nu är samma person, en 39-årig man. De greps i förra veckan av polisen på Åland, som en längre tid spanat på dem för misstankar om regelbunden narkotikasmuggling från Sverige till Åland.

De sågs stanna bilen på Eckerö och gömma ett paket med amfetamin och hasch, som senare hämtades av två ålänningar.

Mer läsning

Annons