Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom ut ur garderoben!

Storstäda två gånger om året! Det rådet ger Marie Louise Danielsson-Tham från tv-programmet Rent hus.
– I det moderna samhället glömmer många bort att storstäda i garderober och tvätta och vädra kläder och textilier.

Annons

– Jag tycker att man ska storstäda två gånger om året. Förr var det före jul och en vårstädning och det är roligare att städa på våren när det är ljust.

– Att tömma garderober och vädra det mesta. Även tvätta sådant som man glömt bort till exempel mattor. Ofta behöver alla fönster tvättas och putsas. Plocka undan saker så att du kommer in i alla hörn och dolda utrymmen, dra ut kylskåp och spis och få bort damm som är en brandrisk och även drar mer energi.

– Många skjuter upp veckostädningen, då blir det extra mycket att ta tag i sedan. Jag rekommenderar några timmar varje dag och inte förta sig med att börja med allt på samma gång. Sedan belöna sig med något gott efter någon timme. Lyssna på musik som du gillar medan du städar.

– Ja, vanligt är småkryp som kallas för pälsänger. De är ett slags skalbaggar som flyger in genom fönstren under sommarhalvåret. De kryper in under till exempel lister och lägger ägg. Sedan äter larverna på det som är mjukt och gosigt, som stickade kläder och gosedjur. Man kan se avlagda hudkostymer där de har bott.

 

Mer läsning

Annons