Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kombilokalerna blev en succé

/
  • Funkar bra. Therese Westermark, medborgarkontoret och Helena Thorslund, turistbyrån tycker att det har fungerat bra med de gemensamma lokalerna. ”Nu får vi fler turistfrågor om vad man kan göra och var man kan bo. På Nian sysslade vi mest med biljettförsäljning”, säger Helena Thorslund.
  • Glada. Kommunikationschef Jenny Glumoff och turistchef Tove Elvelid är glada över att turistbyrån och medborgarkontoret har gemensamma lokaler.
  • Samsas. Turistbyrån och medborgarkontoret samsas sedan ett år i samma lokal på Drottninggatan. Nu utökas öppettiderna.

Ett år efter starten är Gävles kombinerade turistbyrå och medborgarkontor en succé, enligt chefer och anställda. Nu utökar man öppettiderna och hoppas att ännu fler ska hitta till lokalerna i Stadshuset.

Annons

För ett år sedan flyttade Gävles turistbyrå och medborgarkontor ihop i nya lokaler i bottenvåningen på Stadshuset. Syftet var att möta fler behov från medborgare och besökare under samma tak.

Under det första året har dock öppettiderna varit begränsade till 10–17 på vardagar och 10–15 på lördagar.

8 000 besökare per månad

När medborgarkontoret låg i Förvaltningshuset öppnade det klockan åtta på morgonen. Men från årsskiftet har öppettiderna utökats till 8–18 på vardagar, samma tider som tidigare på lördagar och i sommar ska turistbyrån även ha söndagsöppet.

Tillsammans hanterar verksamheterna runt 8 000 kontakter med medborgare och besökare per månad. Det är lika många som medborgarkontoret och turistbyrån tillsammans hade innan sammanslagningen och målet var då att öka antalet kontakter.

Trots oförändrat antal anser man att man har fler ärenden som är ”rätt”.

– Vi har förfinat det vi gör. I Nian blev turistbyrån mer som ett kundcenter. Vi kunde ha jättelång kö till biljetter till Madonna i Globen, men nu har vi ett fokus på Gävle. Det handlar också om att ha rätt information på webben. Antalet ärenden med folk som kommer in här ska inte öka lavinartat, för då har vi gjort ett dåligt jobb i första skedet, säger turistchef Tove Elvelid.

Mer läsning

Annons