Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuncheferna ska bli bättre på mångfald

Cheferna i Gävle kommun ska bli bättre på att tänka på mångfald när de rekryterar ny personal. Europeiska socialfonden har beviljat nära 800 000 kronor till ett utbildningsprojekt i höst.

Annons

Gävle kommun har sammanlagt omkring 8 000 anställda i sina förvaltningar och bolag. 403 av dessa är chefer och de ska nu få utbildning i hur de ska undvika att diskriminera när de rekryterar nya anställda. I förlängningen är tanken att hela organisationen ska bli helt fri från diskriminering av alla slag.

Kommunen har nämligen fått ett bidrag på sammanlagt 776 798 kronor för att utbilda cheferna. Hälften av pengarna kommer från Europeiska socialfonden och hälften är statliga pengar.

Projektet har redan utvecklat ett webbaserat verktyg som kommer att läggas ut på kommunens hemsida. Verktyget består av checklistor, riktlinjer och guider med enkla tips på vad chefer kan göra för att säkra likabehandling och minska risken för diskriminering av sökande i rekryteringsprocessens alla steg. Pengarna ska gå till att under hösten utbilda cheferna i verktyget. I utbildningen ingår även information om den nya diskrimineringslagen.

Mer läsning

Annons