Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen avslår senare serveringstillstånd

/

Socialnämnden väntas avslå fyra restaurangägares ansökan om längre öppettider. Polisen anser att nackdelarna är för många.

Annons

De fyra restauranger/nattklubbar som ansökt om att förlänga sina öppettider till 03 är Interpool, Allstar, Heartbreak och Harrys i Gävle. Alla ansökningar förväntas få avslag. Anledningen är att polisen anser att längre öppettider är förknippat med för mycket problem. De anser att "risken för ordningsstörningar i hela stadskärnan är uppenbar" med trafikstörningar, bråk, bussar som slutat gå och pekar på polisens bristande resurser.

Den enda av de fyra klubbarna som svarat Socialnämnden är Heartbreak. Klubbägare Jonas Levin menar att det inte gick att visa på någon ökning av våldsamheter eller oordning i stan under den korta prövoperiod Allstar tilläts ha öppet till 03. Någon information om trafikstörningar har han heller inte fått och menar dessutom att polisen inte behöver lägga ytterligare resurser på att hålla ordning på klubbarna då det är ordningsvakternas uppdrag.

Mer läsning

Annons