Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen inte orolig för Ersbo industriområde

Panaxia stänger sitt kontor i det nya industriområdet Ersbo. Men kommunen är inte orolig för att området ska bli utan etableringar.
– Det är en väldig skjuts där uppe, säger Claes-Göran Bergkvist, exploaterings­ingenjör på tekniska kontoret.

Annons

Arbetarbladet berättade i går att företaget Panaxia lägger ned sin logistikverksamhet i Gävle. Totalt berörs 44 anställda.

Panaxia var bland de första

Panaxia var, när de flyttade in i sitt kontor i början av 2010, ett av de första företagen som etablerade sig i kommunens nya industriområde Ersbo vid södra avfarten till Gävle från E 4. Kommunen har gjort i ordning området med bland annat gator och VA-nät för sammanlagt omkring 10 miljoner kronor.

Hittills har Panaxia sällskap med Posten och en dieselmack för lastbilar, men kommunen är inte orolig för att etableringarna ska utebli.

– Det kommer på sikt att bli ett bra område, även om Panaxia har fått lite problem. Det viktiga är att vi har framförhållning med byggbara tomter när företag efterfrågar plats, säger kommunens mark- och exploateringschef Lennart Emretsson.

Nyetableringar på gång

Claes-Göran Bergkvist är exploateringsingenjör med särskilt ansvar för Ersbo och han berättar att flera nya etableringar redan är igång. Björns åkeri ska flytta från Kryddstigen och har redan börjat bygga i Ersbo. Även Kenneth Westbloms lastmaskiner och Thunbergs bil har köpt mark. Immobilia fastigheter har också flaggat för att man vill ha mark.

– Och det är mer på gång. Området ligger helt rätt och det är lätt att ta sig ut till E 4, säger Claes-Göran Bergkvist.

Mer läsning

Annons