Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen söker utvecklare av Gasklockorna

/

Kommunen ska anställa en ny verksamhetsutvecklare för Gasklockorna. Men Anna-Karin Ferm som har jobbet i dag ska inte sluta.

– Det behövs minst en person där ute, säger hon.

Annons

Anna-Karin Ferm jobbar i dag som verksamhetsutvecklare för Gasklockorna. Men i hennes jobb ingår även utveckling av Forsbacka bruk och satsningen Interkultur, det projekt som ska ta tillvara idéerna från Gävles ansökan om att bli kulturhuvudstad. Från början var tanken att vart och ett av projekten skulle ha en anställd, men den ekonomiska krisen gjorde att man fick baka ihop allt.

– Det är absolut svårt för mig att hinna med allt jag vill göra. Det går inte, helt enkelt, säger Anna-Karin Ferm.

När man nu söker en ny verksamhetsutvecklare för Gasklockorna är tanken att tjänsterna ska renodlas. Men vem som ska jobba med vad är inte klart än. Tjänsten tillsätts när man anser sig ha hittat rätt person.

– Vi ska åtminstone se till att det finns en person till varje område, men då måste det finnas pengar. Vi får bland annat söka EU-pengar, säger Anna-Karin Ferm.

I tjänsten ingår att utveckla Gasklockorna till att bli ett utåtriktat besöksmål för alla Gävlebor. Fokus ska ligga på scenkonst där barn- och ungdomsverksamhet är prioriterad.

– I dag gör Skottes musikteater ett jättebra jobb. Jag tycker att den andra delen med Estraden har lutat lite väl mycket åt intern verksamhet som konferenser och kongresser. Samtidigt förstår jag att de måste ta in pengar på något sätt, säger Anna-Karin Ferm.

Mer läsning

Annons