Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunfullmäktige ska fatta beslut om reviderad plan för kommunalt vatten- och avlopp under måndagen

I dag måndag, ska Gävle kommunfullmäktige besluta om en revidering av utbyggnads- och anslutningsplanen för kommunalt vatten och avlopp.
I förslaget har Mårdäng lagts till som ett nytt område där kommunen bedömer att man kan behöva se över VA-statusen.

Annons

I Mårdäng, strax utanför Hille, har familjerna problem med brunsvart vatten som är fullt med järn och mangan.

Under måndagen ska kommunfullmäktige i Gävle fatta beslut om en revidering av utbyggnads- och anslutningsplanen för kommunalt vatten och avlopp. I den nya planen har Mårdäng tillkommit som ett område där kommunens VA-grupp ser att det finns ett behov av att utreda VA-statusen. Troligtvis kommer en utredning av området att bli möjlig först nästa år.

Andra förändringar mot tidigare förslag är att Forsby och Hamrånge har bytt plats med varandra i prioriteringsordningen. Det innebär att Forsby kan få utbyggt VA redan i år medan Hamrånge väntas få ansluta sig tidigast 2018. Det beror på att Gästrike Vatten, enligt tjänsteskrivelsen, behöver få mer tid på sig för att ta fram underlag inför kommunfullmäktiges beslut om ett nytt verksamhetsområde där.

Även utredningen av områdena Sikvik och Harudden ska tidigareläggas enligt förslaget till den nya planen. Anledningen till det är att man vill kunna samordna med utredningen om ett nytt vattenkraftverk i Älvkarleby.

Mer läsning

Annons