Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuntopparna till Disneyland igen

/

Tre personer ur Gävles kommunledning åker till USA för att studera nöjesparker – för andra året i rad.

– Det skulle vara jättekonstigt om inte jag hängde med i den här branschen och skapade nätverk, säger kommunledningskontorets chef Helén Åleskog.

Annons

Förra hösten var det Las Vegas. Den här gången är det Orlando i Florida, nöjesparkernas Mecka, som är huvudresmålet för tre personer i Gävles kommunledning. Det är kommunalråd Carina Blank (S), kommunledningskontorets chef Helén Åleskog, och Gävles turistchef Tove Elvelid som åker för att delta i IAAPA Attractions Expo, som är världens största mässa för upplevelseindustrin som pågår hela nästa vecka.

Blank och Åleskog åker som representanter för halvkommunala Furuviks Fastigheter AB, där Åleskog är ordförande och Blank ledamot. Deras resa bekostas av bolaget, vars intäkter kommer från hyror betalade av helprivata Furuviksparken. Tove Elvelids resa bekostas av kommunledningskontoret.

– Hon jobbar med kommunens turismstrategi, så jag tänkte att det kan vara lärorikt för henne att vara med, säger Helén Åleskog.

Den exakta kostnaden för resan gick det i går inte att få någon uppgift på. Förra året stannade notan på 20 400 kronor per person.

Besöka djurpark

Den kommunala delegationen ska bland annat delta i föreläsningar och seminarier på mässan och besöka djurparken Animal Kingdom, en temadjurpark som Furuviksparken har som förebild.

Varför måste ni åka på mässan igen?

– Vi måste vara delaktiga för vi är fortfarande delägare i fastighetsbolaget. Det skulle vara jättekonstigt om jag som ordförande inte hängde med i den här branschen och skapade nätverk, säger Helén Åleskog.

2012 är det dock tänkt att Furuviksparkens nya ägare Parks and Resorts, som även äger Kolmården, Gröna Lund och Skara Sommarland, ska köpa ut kommunen ur fastighetsbolaget.

2 december ska Parks and Resorts presentera sina investeringsplaner för Furuviksparken. Hittills är det inte känt vad de innehåller, men enligt Helén Åleskog handlar det om större belopp bara för 2011 än vad Furuviks Fastigheter har investerat sedan 2004.

Tackade nej

Oppositionsråd Inger Källgren Sawela (M) är också ledamot i Furuviks Fastigheter. Hon fick erbjudande om att följa med till USA, men tackade nej.

– Jag får inte in det här i min almanacka utifrån de prioriteringar jag vill göra. De andra får prioritera efter sina almanackor så jag har ingen synpunkt på att de har tid, säger hon.

Mer läsning

Annons