Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumentvägledare varnar för nätföretag

Köp inget av nätföretaget Kameraexperten.se. Den uppmaningen riktar nu konsumentvägledaren till alla kunder. Anmälningarna mot företaget strömmar in och hittills har tre personer i Gästrikland anmält att de blivit lurade.

Annons

Kameraexperten är ett familjeföretag som erbjuder ett bra sortiment av hemelektronik från de välkända leverantörerna till låga priser.

Så beskriver företaget sig själv på sin hemsida och informationen verkar ha stämt fram till för bara någon månad sedan.

– De senaste tio dagarna verkar det ha hänt något. När vi kollade senast hade det kommit in 170 polisanmälningar från hela landet mot företaget, säger konsumentvägledare Anna Mähler.

Under onsdagen och torsdagen hörde tre personer av sig till Konsument Gästrikland. Två kvinnor från Gävle och en kvinna från Ockelbo anmälde alla att de hade köpt kameror för omkring 4 000 kronor vardera i Kameraexpertens nätbutik. Varor som de inte har sett röken av sedan betalningen.

– Det är ganska anmärkningsvärt att vi får in tre anmälningar på ett och samma företag. Vi har uppmanat dem att kontakta polisen och skulle inte varna för ett företag på det här sättet om vi inte har rejält på fötterna, säger Anna Mähler.

Kameraexperten.se är registrerat på en postbox i Solna. Polisanmälningarna kommer från personer som har beställt mobiltelefoner, kameror, tv-apparater och annat. De har betalat sina varor med kort på företagets hemsida, men sedan inte fått någon leverans hemskickad.

Flera prisjämförelsesidor på nätet, till exempel Pricerunner och Prisjakt, har länge haft Kameraexperten i topp på sina listor över billiga företag.

Sedan några dagar varnar de nu i stället för företaget. För några dagar sedan inledde bedrägeriroteln vid Västerortspolisen i Stockholm en förundersökning mot Kameraexperten och ägaren bakom.

Hur mycket av kundernas pengar som försvunnit är hittills okänt.

Gävlepolisen hade i går inte fått in några anmälningar om bedrägeri mot Kameraexperten.

– Jag skulle känna till om vi hade fått det, säger Anders Sjödin på Gävleborgspolisens samordningsgrupp.

Anna Mähler tror att det kan finnas ett mörkertal bakom de anmälningar som hittills kommit in, eftersom många kan känna sig dumma och därför drar sig för att anmäla.

Hon påpekar att det kan vara beroende av hur man har betalat om man får pengarna tillbaka.

– I vanliga fall brukar vi avråda folk från att handla på kredit, men inte på internet. Enligt kreditköpslagen har man nämligen större chans att få tillbaka pengarna då än om man betalat med ett kontokort, säger hon.

Har du köpt något av Kameraexperten.se? Hör av dig till oss här.

Mer läsning

Annons