Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumrånarna åtalas

Nu åtalas de två Konsumrånarna som slog till mot butiken i Norrsundet den 7 april i år. Då var summan de kom över inte känd. Men åtalet visar att bytet var magert - bara 850 kronor.

Annons

De två männen, 28 och 16 år, agerade märkligt inne på Konsum i Norrsundet när de besökte affären på eftermiddagen den 7 april. Det visade sig att de hade för avsikt att komma över dagskassan. Männen lyckades ta sig från platsen, trots att personalen försökte stoppa dem. En kund hann emellertid ifatt en av rånarna och lyckades hålla fast honom.

Innan polisen kom till platsen lyckades den fasthållna rånaren smita iväg igen, och tillsammans med den andre rånaren försvann han från platsen i en bil. 20 minuter senare kunde polisen stoppa bilen och gripa de två männen, båda sedan tidigare kända av polisen.

Förutom 850 kronor framkommer det i åtalet att 16-åringen även fick med sig diverse hårprodukter från Konsum.

Pengarna hittades senare gömda i ett skogsparti.

Samtidigt åtalas de båda männen för andra brott. 28-åringen för ett par fall av narkotikabrott, bilkörning under narkotikapåverkan samt olovlig körning efter att ha kört bil utan körkort. 16-åringen åtalas för att vid två tillfällen ha misshandlat och försökt utpressa en elev på Stora Sätraskolan. Misshandeln åtalas även en tredje part för, en 16-årig man.

Mer läsning

Annons