Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontor får byggas på parkmark

Byggnads- och miljönämnden har gett bygglov åt företaget Esri S-Groups nya huvudkontor som ska ligga vid det som i dag är Stora Valls parkering i Valls Hage.

Annons

Bygget har i detaljplaneskedet vållat stora diskussioner mellan de politiska partierna, framför allt eftersom det byggs på parkmark. Miljöpartiet reserverade sig även denna gång eftersom man säger sig "värna stadens värdefulla grönstruktur".

Vid bygglovshandläggningen framkom att den 2 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden blir en dryg halvmeter högre än vad som var tänkt från början. Anledningen är att en lösning med takfönster ansågs bli för dyr och har ersatts med högt sittande fönster i fasaden.

Mer läsning

Annons