Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köprusch när rean drog igång

/
  • Ruskvädret avskräckte inte. Kunderna strömmade till när affärshusen slog upp portarna till årets mellandagsrea.
  • Mari och Natalie östergren var ute på sin första mellandagsrea någonsin – men agerade mycket rutinerat. De var på plats när affärerna öppnande och när värsta rushen började var de redan klara. Dagens skörd blev kläder, kläder och kläder.
  • Serdar, Ahmet och Omar Aslan gick in till Flanör mest för att värma sig. Rean lockar dem inte. Men de skulle i alla fall ta en sväng till Stadium för att se om de kunde hitta några skor till Serdar.

Efter bara en vilodag var det igår åter dags för köprusch när mellandagsrean drog igång. Men på sina håll var det ont om fynd.

Annons

Visserligen tjuvstartade några av de stora elektronikkedjorna redan på juldagen men det var på annandagen som den stora mellandagsrean drog igång på allvar. Och fortfarande – trots att det numera reas mer eller mindre året om – lyckas den locka folk.

Mor och dotter Mari och Natalie Östergren gick upp tidigt i morse och hängde på låset redan när butikerna öppnade klockan 10. Två timmar senare, när de stora massorna strömmade till, var de redan redan klara. Kassarna är välfyllda med tröjor, linnen, leggings och en kjol. Riktiga reaproffs, kan man tro. Men skenet bedrar.

– Det är faktiskt första gången vi är ute på rean! Men i år hade vi lite pengar över och passade därför på, berättar Mari.

Natalie har spenderat 900 kronor och medger att det även slunkit med en del grejer som det inte var rea på.

Mer läsning

Annons