Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs bästa förslagsgivare belönades

/
  • BLAND DE HÖGST BELÖNADE. Olov Friberg och Eva Söder bidrog förra året med betydelsefulla förändringar som sparat pengar åt Korsnäs.

I går kväll var det diplomutdelning bland uppfinningsrika anställda på Korsnäs som lämnat olika förslag på förbättringar inom produktionen.
– Det är jättebra att våra förslag belönas, i förlängningen tjänar företaget pengar på förbättringarna, säger Olof Friberg, en av de kreativa förslagsgivarna.

Annons

Varje år belönar Korsnäs anställda som lämnat in bra förslag om förbättringar inom företaget. Mer än 250 förslag på förändringar och förbättringar skickades in under 2008. Många av förslagen har bidragit till varaktiga besparingar för företaget och förslagsgivarna har belönats ekonomiskt. Totalt har 380 000 kronor delats ut bland 90 medarbetare. I går var det diplomutdelning och middag i föreningshuset i Bomhus.

Eva Söder fick dela på 13 200 kronor med Ulf Carendi för deras förslag om en ledning mellan några tankar. Det har lett till minskade råvarukostnader och minskade COD-utsläpp*.

Olov Friberg och Jan Domeij fick dela på 31 900 kronor för sitt förslag om att ändra regleringen till bakvattentornet, vilket har inneburit en stor energibesparing åt företaget.

– Förut släppte tornet ut mer vatten än vad vi hade tillgång till, förklarar Olov Friberg.

De vinnande förslagsgivarna får den summa som besparingen är värd, minus investeringen och sedan delat med två.

COD (Chemical Oxygen Demand), ett mått på den mängd syre som förbrukas vid kemisk nedbrytning av organiska ämnen i avloppsvatten.

Mer läsning

Annons