Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs väntar med avknoppning

Korsnäs har fryst planerna på att lägga ut järnvägslastningen på entreprenad. Därmed är de 20 jobb som riskerade att gå förlorade för tillfället inte längre hotade.

Annons

– Vi måste titta på hela vår utlastningsproblematik. Det är en större logistikfråga än bara järnvägslastningen, säger Christer Simrén, vd för Korsnäs.

Arbetarbladet berättade i våras att Korsnäs söker nya sätt att lagra sina produkter innan de transporteras för vidare leverans. Orsaken är att det ofta är fullt i fabrikens egna magasin.

Både fartyg och tåg

Ett förslag gick ut på att produkterna istället körs till Granudden och förvaras vid magasinen i hamnen. Därifrån skulle Korsnäs produkter sedan kunna transporteras med både fartyg och järnväg.

Det skulle dock innebära att arbetet läggs ut på något annat företag. De 20 anställda som i dag arbetar med järnvägslastningen på Korsnäs fabriksområde skulle då bli utan jobb.

Facket var mycket skeptiskt till förändringen och menade att ju fler inblandade aktörer desto osäkrare blir leveranserna.

Enligt Christer Simrén finns logistikproblemen kvar – men han säger att Korsnäs måste ta ett större grepp om frågan. Han tror att företaget kommer att ha ett nytt förslag inom ett år.

– Vi måste se över hela flödet. Lastningen på båt i hamnen är ett annat exempel.

Mer läsning

Annons