Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttigt på Söder

/

Nu är Trattoria Cinque ett minne blott.

I fredags slog Meat upp portarna på Södermalmstorg.

– Det var dags för något nytt, säger Tomas Nilsson, delägare i restaurangen.

Annons

3 september lagades den sista pastarätten på italienska restaurangen Cinque. Efter fem år och 20 menyer kände ägarna Tomas Nilsson och Peter Molin att idéerna började sina. För att slippa upprepa sig bestämde de sig för att göra något helt nytt och öppna en grillkrog – med ekologiskt och närproducerat kött.

– Vi vill se framåt och utvecklas, säger Tomas och berättar att tanken på grillkrogen har funnits i flera år.

Omkring 80 procent av rätterna som Cinque sålde var med kött.

– Och pratar man med gäster får man höra att det ofta blir en köttbit när de går ut och äter, berättar Tomas.

Hur tänker ni kring debatten att kött är dåligt för miljön?

– Folk kommer alltid att vilja äta kött. Då är det bättre att ta det från en bonde i Hamrånge än att köpa det från Argentina, säger Peter Molin.

Hamrånge Highland, Siljans Chark, Ockelbo Kyckling och Untra gård är några av företagen som Meat kommer att samarbeta med.

Även om ägarduon är en aning nervösa inför nyöppningen tror de fullt och fast på sitt koncept.

– Vi skulle aldrig satsa på det här annars, säger Peter Molin.

Mer läsning

Annons