Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kramtjuvar" i farten i centrala Gävle

Annons

Vid midnatt natten mot lördag ringde en man in till polisen och anmälde att två så kallade "kramtjuvar" hade stulit hans plånbok i centrala Gävle.

Polisen pratade därefter med en busschaufför som ska ha blivit vittne till händelsen. Chauffören ska då ha uppgett att denne vid tillfället sett två personer som ska ha kastat något mot en soptunna.

Vid en kontroll fann polisen den aktuella plånboken i soptunnan och då ska hundra kronor ha saknats. En anmälan om stöld är upprättad.

Begreppet "kramtjuvar" innebär att ficktjuvar använder sig av ett specifikt tillvägagångssätt när de utför sina stölder.

– Oftast kommer de fram och hälsar glatt och delar ut kramar medan de samtidigt stjäl värdesaker från personerna som de beter sig vänligt emot, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Enligt honom hade polisen i Gävle återkommande problem med ficktjuvar som använde sig av det här tillvägagångssättet under förra sommaren.

– Så kallade kramtjuvar är en allmän beskrivning och det innebär egentligen att tjuvarna distraherar någon med något, det kan även vara till exempel en fotboll, samtidigt som de stjäl av personen.

Mer läsning

Annons