Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen på Gävle sjukhus är över

Situationen på Gävle sjukhus har vänt. Sjukhuset hade en stressig start på sommaren med överbeläggningar och personalbrist.
Detta gjorde att sjuksköterskor fick avbryta semestern för att gå in och jobba. Nu är situationen den motsatta.

Annons

– Det är länge sedan det var så här lugnt, säger Marie Nordin, vårdenhetschef på Gävle sjukhus.

Krisen över

I mitten av juli skrev Arbetarbladet om personalbristen på Gävle sjukhus. På njur- och hematologavdelningen 110 tampades man med överbeläggningar och sköterskebrist och fick ringa in ledig personal som avbröt sina semestrar för att komma in och jobba.

Nu är läget det motsatta. Avdelningen är lugn, det finns gott om personal och det finns till och med bäddar över.

– Krisen är helt över. Vi har inga överbeläggningar och personalen räcker till. Läget är helt under kontroll, det är faktiskt länge sedan vi hade det så bra på sommaren, vi har till och med platser över på medicin, säger Marie Nordin.

Hinner ta rast

Sjuksköterskan Eva Kammerling har jobbat hela sommaren och hon håller med Marie Nordin, trycket på sjukhuset är betydligt lägre nu.

– Nu är det betydligt lugnare. Det var tufft en period, det var mycket att göra, det är jobbigt när man känner att man inte räcker till för patienterna.

Hon tror att den tuffa perioden i början på sommaren berodde på ett naturligt högt tryck som kommer med sommartider i kombination med att nya sommarvikarier skulle slussas in.

– Det var högt tryck på sjukhuset över huvud taget, mycket överbeläggningar. Men nu känns det betydligt bättre, nu hinner man ta sina raster och man kan ge den vård till patienterna som krävs.

Mer läsning

Annons