Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismöte om ny plats för ponnyklubben

Kommunen går bet på att hitta lämplig plats för en ny anläggning till Gävle Ponnyklubb. På onsdag nästa vecka hålls ett krismöte mellan parterna.

– Klubben måste hitta en temporär lösning för hästarna, säger kommunalråd Per Johansson (S).

Annons

I augusti nästa år får Gävle Ponnyklubb inte vara kvar i sina nuvarande lokaler i Valbo, eftersom länsstyrelsens djurskyddsinspektörer inte godtar anläggningen.

När planerna på en ny anläggning i Hagaström gick i stöpet i somras på grund av att markägaren inte ville släppa marken uppstod ett krisläge. En ny anläggning beräknas ta omkring ett år att bygga och inte ens placeringen var klar.

Arbetet med att gå tillbaka och titta på de andra lösningar som föreslogs i ridsportsutredningen pågår nu. Sofiedal, Järvstaängarna och Åby Gård är de tre som finns kvar, men ingen av dem bedöms vara optimal.

Som svar på ett brev från Gävle Ponnyklubb skriver nu kommunalråd Per Johansson (S) att kommunen vill diskutera möjligheterna att ”övergångsvis fortsätta att använda nuvarande lokaler”. Det skulle dock innebära att maximalt ett tiotal av de nuvarande 40 hästarna skulle få vara kvar.

– Man får hitta en annan temporär lösning med hästarna. Det är ändå klubbens ansvar. Tävlingar måste kunna ske hos någon av de andra ridklubbarna, säger Per Johansson.

Gävle Ponnyklubbs styrelseordförande Peter Sigbjörnsson hade i går inte sett brevet från kommunen. Han tror inte att det är möjligt att hitta andra ställen att ha hästarna på.

– Var ska man flytta hästarna någonstans? Det finns ingen som kan ta emot 30 hästar, säger han.

Peter Sigbjörnsson hoppas att man vid mötet på onsdag tillsammans kan diskutera fram en lösning. Förutom ponnyklubben ska representanter från Gavlefastigheter, Bygg och Miljö och Kultur och Fritid delta.

Mer läsning

Annons