Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserat yrkesgymnasium startar som tänkt

Yrkesgymnasiet i Stockholm saknar verkstadslokaler för sina yrkesutbildningar och många elever, lärare och även rektorer har hoppat av.

Annons

Även på andra orter där skolan startat har det funnits brister enligt Skolinspektionen. Men inför höstens start i Gävle ska allt vara under kontroll.

Thoréngruppen öppnar i höst nya Yrkesgymnasiet i Gävle.

De håller som bäst på att anställa rektor och lärare. Skolan kommer att ligga på Drottninggatan 48, närmare bestämt bredvid Gevalia på Alderholmen.

– Vi har hyreskontrakt och lokalerna är i princip färdiga. Det är lite ytskikt som behöver fixas bara, tapetsering och så. Verkstadslokaler finns i källaren, med rullbara väggar. Där de ska sitta och svetsa ska vi sätta upp plåt på väggarna. Lokalerna blir inget problem i Gävle, säger Peter Eriksson på Thoréngruppen som är ansvarig för starten i Gävle.

Så har det inte varit på de andra orter där skolan startat. Stockholmsskolan är i kaos, med många avhopp och skarp kritik från Skolinspektionen, enligt en artikel i Dagens Nyheter.

Även på andra orter där Thoréngruppen startat Yrkesgymnasiet har de vid skolstarten inte haft färdiga lokaler för yrkesämnena.

Mer läsning

Annons