Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogen Pitchers klarade sig från konkurs

/
  • TAR NYA TAG. Platschefen Preben Johansson spolar trädäcket på uteserveringen Tant Grön inför säsongsöppningen på 1 maj. Efter konkurshotet kan han satsa på nytt.

Bolaget som driver krogen Pitchers i Gävle klarade sig från konkurs.
– Nu kan vi nyanställa vi inför sommaren, säger platschefen Preben Johansson som på tisdagen ställde i ordning uteserveringen Tant Grön i Esplanaden inför säsongsöppningen på 1 maj.

Annons

Bryggerijätten Carlsberg återkallade sin konkursansökan när förhandlingarna skulle sätta igång i tingsrätten.
Detta sedan parterna gjort upp.
Två tidigare delägare, Lars Edlund och Hamit Koyuncu, har gått in med nytt kapital i Tre i Ett AB som driver Pitchers i Gävle.
I ett pressmeddelande säger Lars Edlund att det aldrig varit ekonomiska problem i själva driften av krogen. De ekonomiska problemen som ledde till konkurshotet berodde på att den omfattande ombyggnaden inte var tillräckligt finansierad, menar han.
Dessutom uppfyllde inte Blue Moon Bar, som skulle driva nattklubben, sin del i avtalet.
"Därför satsar ni nu själva på ett eget koncept", berättar Lars Edlund i pressmeddelandet.
Preben Johansson gick in som platschef för någon månad sedan.
– Med det nya samarbetsavtalet med Carlsberg fungerar leveranserna på bättre sätt. Vi får en ekonomisk lösning som fungerar, säger han.
När konkurshotet vilat över krogen har den varit "extremt tunt bemannad", konstaterar Preben Johansson som nu kan börja nyanställa personal.
Tre i Ett AB hade enligt Carlsbergs konkursansökan i mitten av mars en obetald skuld på drygt 2 miljoner kronor. Skulden uppstod när Tre i Ett AB kom efter med banklånet som Carlsberg borgat för. När banken sade upp lånet tvingades Carlsberg betala i stället.
Om det blivit konkurs hade krogen förlorat tillståndet att servera alkoholdrycker och då hade man antagligen tvingats stänga.
Nu kan Preben Johansson och hans kollegor i stället satsa på nytt.
Nattklubben drivs i egen regi sedan man avslutat samarbetet med Blue Moon Bar. Preben Johansson räknar med att både nattklubb och uteservering ger intäkter som fyller kassan inför hösten.
Gävlekrogen är en av sex pubar med Pitchers skylt och inredning. Pubarna drivs av egna företagare på franchisebasis.

Mer läsning

Annons