Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kroppen avslöjar dina hemligheter”

/
  • skön avslappning. Hälsomässans besökare kan prova på olika behandlingar, bland annat aromamassage hos Eva Dahl.
  • Ny metod. Lena Blomqvist, utbildad bonitolog (alternativmedicinsk inriktning), puffade för en ny sorts hälsokontroll via datorskanning. Man lägger händerna på metallplattor, fäster elektroder i huvudet och på tre minuter läser datorn av kroppens obalanser.
  • Kroppen avslöjar dina hemligheter. Det menar kroppsläsaren och författaren Johan Ekenberg, en av föreläsarna på nya hälsomässan.

Kroppsläsaren Johan Ekenbergs mål är att vi ska bli skickligare på att förstå oss själva och andra.
Han var en av föreläsarna när nya hälsomässan Absolut Friskare i går drog igång på Högskolan i Gävle.

Annons

Kroppen går att läsa som en öppen bok. Den visar vad du egentligen känner. Olika känslor skapar spänningar som sätter sig på olika ställen i kroppen. En kroppsläsare studerar hur kroppen beter sig på sex olika områden: hållning, andning, rörelse, tonfall, lukt och upprepning i tal.

– Alla kan lära sig kroppsläsning. Det leder till att man förstår både sig själv och andra bättre, sa kroppsläsaren och författaren Johan Ekenberg när han i går föreläste på hälsomässan på högskolan.

Den som får klart för sig vilka behov och känslor den bär på kan ta hänsyn till det. Han eller hon kan prioritera annorlunda och fatta bättre beslut – bli lyckligare.

Hälsomässan pågår under hela helgen. I dag gästas den av bland andra kostexperten Fredrik Paulún.

Förutom att lyssna på föredragshållare kan man besöka 30 utställare som har företag inom hälsobranschen, prova olika behandlingar och få tips om hälsa.

Mer läsning

Annons