Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturkiosken granne med Spegeln

Ett nytt kulturhus växer fram i Gävle. I februari flyttar Kulturkiosken till nya lokaler på Nygatan, granne med Spegeln och Spelplats Gävle.

– Lokalen i sig är ganska stor, det är bra förutsättningar, säger Viktor Eriksson, projektledare på Idka.

Annons

Kulturkiosken på Nygatan är en den publika delen av Idka, Institutet för digitala konstarter. Men Idka har kurser och fyra inspelningsstudios som redan är på plats i huset där Skottes tidigare fanns. Cirka 200 personer är verksamma hos Idka.

Fyller 10 år

– Rent praktiskt blir det lättare när vi sitter i samma hus, men vi har inte hunnit planera för några förändringar. Vi fokuserar för fullt på vårt 10-årsjubileum, säger Viktor Eriksson.

10 december firas kalaset då det bland annat släpps en bok, en dubbel-cd och en dvd om de första tio åren.

Antikvariatet flyttar

I de aktuella lokalerna på Nygatan finns i dag Gefle Antikvariat, som ska flytta till billigare lokaler på Övre Åkaregatan på söder i Gävle.

Positiv utveckling

Ninni Berggren Magnusson från kultur och fritid, som betalar Kulturkioskens lokaler, ser väldigt positivt på utvecklingen i den gamla biografen Spegeln med Spelplats Gävle, Idka, Kulturkiosken och kaféet.

– Nu kan det bli det kulturhus vi har önskat. De vill ju jobba med unga oetablerade konstnärer i Gävle. Det kan vara videokonst och rörliga bilder och det funkar jättebra i de här lokalerna, säger hon.

Mer läsning

Annons