Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturkvällar och konferens i Joe Hill-anda

/

I år är det 100 år sedan som Joe Hill avrättades i Usa. Sällskapet ordnar internationell konferens i hans anda.

Annons

Det är Joe Hillsällskapet som tillsammans med SAC:s internationella kommitté arrangerar en konferens i dagarna tre. Under dagarna kommer det att hållas paneldebatter och samtal om ämnen närbesläktade med Joe Hills kamp och politiska teman.

Under sommaren har Joe Hill-gården huserat kulturkvällar på gården under namnet Sommarscenen. I samma anda kommer konferensens kvällar att utspela sig på gården, med olika slags uppträdanden. På torsdagen uppträder poeten Helene Rådberg och artisten Frida Scar. På fredagen är det release för den nya boken ”Never forget Joe Hill” med uppträdanden.

Linnea Andersson är en del av Joe Hill-sällskapet och en av arrangörerna för helgens konferens. Främst har hon hand om kulturkvällarna på gården.

– Det här är vårt sätt att uppmuntra 100-årsminnet. Det är inte Joe Hill som person som är det viktiga, utan att kampen går vidare, säger Linnea Andersson.

Konferensen och tillhörande kulturkvällar äger rum mellan den 13:e och 15:e augusti. På kvällarna är alla välkomna att ta del av framförandena på Sommarscenen.

Mer läsning

Annons