Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungaparet kommer till Gävle och Sandviken

/
  • H.M. Konungen och H.M. Drottningen har bjudits in till Gävle och Sandviken av landshövdingen Barbro Holmberg.

Kung Carl Gustav och drottning Silvia kommer till Gävle och Sandviken i mars. De har tackat ja till en inbjudan från landshövdingen Barbro Holmberg.

Annons

 Datumet för kungabesöket är torsdag 19 mars. Dagsprogrammet börjar i Gävle för att på eftermiddagen fortsätta i Sandviken.

Kungaparet ska besöka Furuviksparkens primatforskningsstation Orangutanghuset, Sveriges Järnvägsmuseum, Mackmyra Svensk Whiskey AB och Gasklockorna i Gävle. I Sandviken visar man upp Göransson Arena, Sandvik och Högbo Brukshotell, Björk & Berries.
– Barbro bjöd in kungen och drottningen för att hon vill visa upp länet, de olika besöksmålen och intressanta verksamheter i länet. De är ju ambassadörer för Sverige och jag kan tänka mig att det är bra att få se hur det ser ut i de olika länen, säger Eva Malmborg, pressekreterare vid Länsstyrelsen i Gävleborgs län.
Enligt Anders Enqvist på länsstyrelsen skickades inbjudan till kungaparet i våras med förhoppningen att de skulle komma redan i höstas. Men nu kommer de alltså i mars, ungefär ett år efter att de blev inbjudna.

 

Mer läsning

Annons