Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungaparet till Gävle i dag – symfonikerna firar 100 år

I dag blir det kungligt besök i Gävle när symfoniorkestern firar sitt 100-årsjubileum. På jubileumskonserten framträder bland annat Malena Ernman som solist.

Annons

Arbetarbladet kunde för en vecka sedan berätta att kungen och drottningen finns med på listan över de celebra gäster som ska delta i Gävle Symfoniorkesters 100-årsfirande i kväll. Planerna står fast, men några närmare detaljer kring kungaparets besök släpps inte av säkerhetsskäl.

– Så vitt jag vet finns det inga andra planerade aktiviteter för kungen och drottningen i det här området, säger symfoniorkesterns kommunikationschef Mikael Forsblom.

Konserten börjar 19.00 i Konserthuset och på gästlistan finns förutom kungaparet även politiker, sponsorer och representanter från andra orkestrar och svenskt musikliv.

– Det här känns riktigt roligt, men samtidigt också spännande, för det är inte varje dag vi får kungligt besök.

– Det kan ju inte bli mycket högtidligare, säger Mikael Forsblom.

Biljetterna till kvällens föreställning är slutsålda. Kvällens dirigent är Christian Vásquez, solist är Malena Ernman och konferencier Niklas Lindblad. Bland annat ska man framföra delar av det som framfördes för exakt 100 år sedan vid den första konserten på Gävle Teater.

Mer läsning

Annons