Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvar är skräp och tält – hårdrocksfesten är över

/

Många tält står fortfarande kvar, och några festivalbesökare sitter fortfarande i sina camp. Andra är på väg hemåt efter en helg av hårdrock och fest på Getaway.

Annons

– Lugnt är fel ord, det har varit vilt, galet och alldeles underbart, sa Andréas Rydén som tillsammans med vännen Tobias Johansson var på väg till tågstationen för att åka hem till Eskilstuna.

För Andreas var det första gången på Getaway, för Tobias andra. Men de kommer tillbaka, intygar de.

– Det är skönt att åka hit och det är bra uppstyrt, konstaterade Tobias.

De tycker båda att Turbonegro var den bästa akten.

På området har det redan börjat städas upp för fullt vid lunchtid på söndagen. Campingen håller på att utrymmas och personalen går runt och plockar ner gamla tält och sopor. På festivalområdet står en lyftkran som plockar ner scenerna. Kajsa Apelqvist, pressansvarig berättar att scenerna börjar monteras ner när sista bandet går av scenen på lördagsnatten. Även campingen städas för fullt.

– Det är fullt sjå där också, man tar område för område, det ska inte behöva ta särskilt lång tid. Det är inte en stor camping och det har inte varit så stökigt, säger Kajsa Apelqvist.

Festivalbesökarna har kunnat hjälpa till att städa själva, med en så kallad "miljötant". De betalar 100 kronor extra med biljetten, får en sopsäck, kommer tillbaka med den fylld och får tillbaka sin hundring.

Kajsa Apelqvist säger att till veckan kommer Getaway inte att märkas i Gävle, åtminstone inte förrän nästa år.

– Ja, det siktar vi absolut på, vi behöver sova några timmar så börjar vi planera nästa på måndag.

SE OCKSÅ: Fastnade du på bild under Getaway?

Mer läsning

Annons