Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna gripen för sommarinbrott

En kvinna som bor i en villa i Andersberg väcktes av inbrottstjuvar en natt i somras. I hallen såg hon två kvinnor som lyste sig fram med en ficklampa. Nu har en 20-åring gripits som misstänkt för bland annat det inbrottet.

Annons

Många i Gävle drabbades av inbrott under juli och augusti. Flera av dem ägde rum i Andersberg.

Nu finns det en misstänkt gripen, som i första hand kan kopplas till ett inbrott i Andersberg i mitten av augusti. Hon greps på tisdagen i Uppsala, och anhölls på eftermiddagen av en åklagare.

Enligt polisen är det inte i första hand spår på brottsplatsen, utan andra uppgifter som gör att 20-åringen misstänks ha varit en av kvinnorna som sågs i Andersbergsvillan.

Det var en natt i juli som paret som bor där väcktes av att någon fanns i huset. När de gick upp och tittade såg de två kvinnor som gick omkring i hallen och lyste med en ficklampa. Kvinnan skrek åt dem och då sprang de ut ur huset.

Polisen undersöker nu om den gripna kvinnan kan kopplas även till fler inbrott i Gävle.

Flera villor och radhus var drabbade under sommaren och hösten. Bara några dagar före det aktuella Andersbersinbrottet greps en 18-åring och en 19-åring på bar gärning i en Andersbergsvilla. Men inbrotten fortsatte både i Andersberg och andra stadsdelar.

Mer läsning

Annons