Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna med rollator bestulen av väskryckare

(Uppdaterad 16.40) En 72-årig kvinna med rollator blev bestulen på sin handväska på gatan vid Vasaskolan på onsdagseftermiddagen. En tonårspojke i mjukisbyxor tog den ur rollatorns korg och sprang iväg.

Annons

Stölden ägde rum vid 14.00-tiden på Staketgatan. Men kvinnan polisanmälde den först en dryg halvtimme senare när hon kommit hem till sin bostad.
Det finns vittnen som sett mannen stå och rota i väskan på en innergård i närheten en stund efter stölden. Sedan han tagit pengar, omkring 2 000 kronor, och mobiltelefonen, kastade han ifrån sig väskan som senare hittades på marken.

Med ledning av kvinnans och vittnenas uppgifter har polisen ett signalement på tjuven. Han hade beige mjukisbyxor, eventuellt med en revär längs benet och mörka joggingskor. Kanske hade han också en beigeaktig jacka. Han har kort hår och bar en keps. Han är omkring 160 cm lång och uppskattas vara 16-18 år gammal.

Tjuven använde inget hot eller våld och brottet betraktas därför inte som rån. Brottsrubriceringen blir troligen grov stöld.

Mer läsning

Annons