Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna tar över efter Öström

Tre kvinnor tävlar om att bli Gävle kommuns nya kultur- och fritidschef när Mats Öström slutar i höst.

Annons

Från början var det 16 personer som sökte jobbet, 13 män och tre kvinnor. Men efter en sållning återstår nu bara de tre kvinnorna. Det är Anna Porelius (tidigare Östman, Ninni Berggren Magnusson och Kajsa Ravin.

Enligt kommundirektör Göran Arnell har slutintervjuer genomförts av det bemanningsföretag som sköter rekryteringen. Alla har även träffat grupper med viktiga chefer och politiker i kommunen. Han räknar med att man 1 september ska ha bestämt sig för vem av de tre som får jobbet.

Både Anna Porelius och Ninni Berggren Magnusson jobbar redan i dag i Gävle kommun, Porelius som informationschef och Berggren Magnusson som chef för Kultur och Fritids avdelning för kultur- och föreningsstöd. Kajsa Ravin har ungefär samma arbetsuppgifter som Ninni Berggren Magnusson, fast i Karlstads kommun.

Gävles nuvarande kultur- och fritidschef Mats Öström fyller 65 år 27 september. Det är sedan tidigare bestämt att chefsförordnandet inte förlängs, men han ska jobba kvar inom kommunen i två år till med bibehållen lön. Med vilka arbetsuppgifter är inte bestämt.

– Det blir någon form av kommunövergripande projekt, säger Göran Arnell.

Mer läsning

Annons