Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnan grät under förhandlingarna

/

(Uppdaterad 14.46) Under morgonen och eftermiddagen fortsatte tingsföhandlingen om det uppmärksammade rånet i Trödje.

Annons

I dag står den rånarliga som rånade ett äldre par i Trödje förra året inför rätta i Karlstad. Under det uppmärksammade rånet ska två män ha bundit fast paret vid spisen och kommit över pengar. En tredje man misstänks ha deltagit i planeringen av rånet.

Mannen som ska ha rånats berättade om hur han upplevde rånet. Enligt hans berättelse ska två beväpnade och maskerade män ha trängt sig in i huset. Efter det misshandlades mannen med slag i ansiktet under rånarnas jakt på pengar i huset.

Han berättar att han aldrig var rädd för egen del men oroades för att de skulle skada sambon med en yxa som de hotade henne med.

Kvinnan har också har farit mer illa både fysikt och psykiskt av upplevelsen och berättar att hon fått akuta hjärtproblem och nu äter flera sorters mediciner mot det. Hon vittnar också om att hon skadat ryggen så pass illa under rånet att hon sedan dess inte kan utföra vardagliga sysslor utan att få ont. Flera gånger under förhandlingarna brister kvinnan ut i gråt över det som hon och sambon utsatts för.

Vid händelsen kom männen över cirka 10 000 kronor som låg i ett vapenskåp, samt olika smycken. De åtalade är två bröder från Gävle samt en man Lysekil. Bröderna nekar till brott medan den tredje mannen erkänner men menar att rånet inte borde rubriceras som grovt. Under eftermiddagen ska kvinnan höras om händelsen.

Mer läsning

Annons